Veelgestelde vragen

Algemeen


Als ik ..km kan hardlopen, is dan dezelfde afstand voor de Hang-On Run haalbaar?

Het korte maar simpele antwoord is: nee. Voor het deelnemen aan onze run is een basis techniek kennis zeer wenselijk (voetklem, apenhang etc.). Bij de 13km is deze zelfs vereist. Onze run heeft daarnaast een andere dynamiek dan hardlopen (interval karakter). Als je nog geen ervaring hebt met een dergelijke technische run kijk dan eerst naar video’s (homepage onderaan) en onze hindernissen met uitvoering voordat je een keuze maakt voor een afstand. Daarnaast kan je ook als koppel/groep lopen. Koppels en groepen kunnen/mogen elkaar helpen.


Kan ik me via email inschrijven want de internet pagina doet het niet?

De inschrijving moet via de link (UVP formulier) gebeuren om geregistreerd te kunnen worden. Het is natuurlijk vervelend als er een technisch mankement is. Probeer het dan nog eens op een later tijdstip of probeer het eens via een andere computer / browser. Is het na 24 uur nog steeds niet mogelijk om in te schrijven? Laat ons dit dan via het vragen formulier of onze Facebook pagina weten. Wij nemen dan contact op met de leverancier.


Op basis waarvan bepalen jullie de starttijden?

Bij wedstrijdlopers wordt de starttijd bepaald op je klassementsranking. Ook individuele lopers starten wij initieel op basis van je loophistorie/ranking. Dit doen we om een zo goed mogelijke doorstroming te krijgen.


Wanneer krijg ik mijn startnummer?

Minimaal 7 dagen voor de run worden de starttijden + startnummer gepubliceerd op deze website. Met dit startnummer meld je je op de wedstrijddag bij de aanmeldtafels waar je je eigen wedstrijdshirt en rode bandje ontvangt.
Tip: volg ons op facebook en weet precies wanneer de starttijden en startnummers bekend zijn.


Wat voor hindernissen kan ik verwachten?

Zie deze website voor een overzicht van de hindernissen en de gevraagde uitvoering.
Daarnaast geeft de survivalgroep regelmatig clinics voor mensen die nieuwsgierig zijn. Zo kan je zelf al een deel van de hindernissen ervaren voor de run! Kijk op de site van Hang-on voor de actuele data!


Kan ik meetrainen voor de run?

Er zijn regelmatig clinics om een deel van ons parcours te ervaren. Kijk op de site van Hang-on voor de actuele data!

Samen lopen

Hoe kan ik zorgen dat ik bij vrienden in de startgroep kom?

Als je zeker wilt weten dat je met vrienden loopt dan geeft alleen een inschrijving als koppel- of groeps die garantie. Bij alle andere categorieën delen we de deelnemers in op snelheid (zover te traceren). Dit om een optimale doorstroming te bereiken (zo min mogelijk wachtrijen). Bij wedstrijdlopers wordt de starttijd bepaald op je klassementsranking. Hier mogen wij geen veranderingen in aanbrengen tenzij dit akkoord is met de SBN.


Waarom laten jullie individuele lopers niet samen starten?

Sinds de start van de Hang-On Run honoreren we geen samenstartverzoeken. Wij krijgen hier vaak vragen over. Waarom doen we dit niet? De Hang-On Run heeft 4 soorten runs: Wedstrijden, Individuele (kwalificatie) runs, koppel- en groepsruns. Wedstrijden en individuele runs zijn beide competitief. De wedstrijdlopers worden volledig op ranking ingedeeld. Ook de individuele lopers (kwalificatierun) delen we zoveel mogelijk in naar eerdere prestaties. Wedstrijdlopers en Individuele lopers starten dan ook eerder dan de koppels en groepen. Hierdoor hebben ze de beste doorstroming en krijgen we dus een zo zuiver mogelijke competitie.
Dit is dan ook de reden dat we geen samen startverzoeken willen in deze categorie. Als mensen samen gaan lopen dan gaat dit ten koste van de doorstroming. Wil je gezellig samen een uitdaging aangaan, dan bieden we de koppel- en groepsrun.


Ik rijd samen met .... en die staat een startgroep later, kunnen we samen starten?

Nee dat kan niet. Als je zeker wilt weten dat je met vrienden loopt dan raden we de koppel- of groepsrun aan. Bij alle andere categorieën delen we de deelnemers in op snelheid (zover te traceren). Dit om een optimale doorstroming te bereiken (zo min mogelijk wachtrijen). Bij wedstrijdlopers wordt de starttijd bepaald op je klassementsranking. Hier mogen wij geen veranderingen in aanbrengen tenzij dit akkoord is met de SBN.


Ik wil onder iemand anders zijn/haar naam lopen.

Doe dit niet. Bij het ophalen van je startbewijs kunnen we om je legitimatie vragen. Als je naam dan niet klopt wordt je direct gediskwalificeerd. Mocht je toch een deelname krijgen dan loop je de run zonder verzekering. Ben je een licentiehouder en loop je onder iemand anders zijn/haar naam? Dan lopen jij en diegene van wie de deelname is het risico op een schorsing vanuit de SBN. Vanaf het seizoen 2018-2019 gaat er strenger gecontroleerd worden dus wees gewaarschuwd.

Wijzigingen

Ik ben geblesseerd en wil me afmelden, kan ik mijn geld terug krijgen?

Het is niet mogelijk om je geld terug te krijgen. Het is wel mogelijk om de de deelname over te zetten naar een ander. Je kunt hiervoor ons formulier: Overdragen deelnamebewijs gebruiken. De financiële afwikkeling dienen deelnemer en vervanger onderling af te handelen. Let op: het overschrijven kan tot 8 dagen voor de run! Daarna zijn wij te druk met de run aan zich.


Ik heb me ingeschreven voor de afstand ... maar ik zou eigenlijk graag met de afstand .. mee willen doen?

Indien de gewenste categorie nog niet vol is kunnen we altijd kijken of je verzoek mogelijk is. Stuur je verzoek via dit formulier en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren. Let Op! Wij geven geen geld terug! Mocht je gewenste afstand goedkoper zijn dan krijg je het verschil niet retour.


Ik wil graag recreatief meelopen in plaats van wedstrijd kunnen jullie me overschrijven?

Indien de gewenste categorie nog niet vol is kunnen we altijd kijken of je verzoek mogelijk is. Stuur je verzoek via dit formulier en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren. Let Op! Wij geven geen geld terug! Mocht je gewenste afstand goedkoper zijn dan krijg je het verschil niet retour.


Ik wil graag vroeg (of laat) starten ivm meerijden/vakantie/werk/voetballen/etc

Als de tijden zijn vastgesteld is het niet meer mogelijk om deze te wijzigen. Om teleurstellingen te voorkomen raden wij je aan om de hele dag te reserveren. Ofwel voorkom dubbele afspraken. Let Op! Wij restitueren geen inschrijfgeld dus zorg dat je je agenda checkt.


Kan ik mijn inschrijving overdragen?

Het is mogelijk om de de deelname over te zetten naar een ander. Je kunt hiervoor ons formulier: Overdragen deelnamebewijs gebruiken. De financiële afwikkeling dienen deelnemer en vervanger onderling af te handelen.
Let op: het overschrijven kan tot 8 dagen voor de run! Daarna zijn wij te druk met de run aan zich.


Kan ik mijn startbewijs annuleren?

Als je je binnen 14 dagen na aankoop bedenkt dan kan je je geld terugkrijgen (conform wet kopen op afstand).
Na deze periode geven wij geen inschrijfgeld meer terug. We bieden wel de mogelijkheid om tot 8 dagen voor de run je deelnamebewijs op naam van iemand anders te zetten. Je kunt hiervoor ons formulier: Overdragen deelnamebewijs gebruiken.

Overig

Wat als de run niet door kan gaan door een storm (ofwel vanuit veiligheidsoverweging)?

De kans is klein dat er in deze periode zo’n heftig weer ontstaat dat wij, vanuit veiligheidsperspectief, de run op een dag moeten cancelen. Mocht het echter gebeuren dan wordt deze enkel verplaatst. Samen met de Survivalbond Nederland plannen we dan een ander moment in waarop jullie alsnog kunnen strijden tegen, dan hopelijk tegen de door ons gecreëerde elementen. Wij kunnen en zullen in een dergelijk geval nooit het inschrijfgeld terug betalen.


Krijgen we ook een medaille?

Bij veel obstacle runs krijg je na afloop een medaille dat je hebt deelgenomen. De Hang-On Run heeft dit niet. Wij zijn een non-profit organisatie die geheel op vrijwilligers draaien. Elke euro die wij binnenkrijgen gaat direct naar de run. Hierdoor kunnen wij de deelnameprijs laag houden zodat iedereen mee kan doen. Een dergelijke medaille is al snel een € 5,- per deelnemer. Dit zou de prijs dus direct negatief beïnvloeden.